Llewella online

Llewella online

Courgettesoep en Bietjessalade

ReceptenPosted by Judith Sat, July 18, 2015 20:56:50


Zo'n mooie oogst; daar moet ook wat lekkers van gemaakt worden!

Wij hadden nog niet eerder courgettesoep gegeten; maar zo'n grote fikse ronde courgette vroeg gewoon om soep!

Courgettesoep

1 courgette
1 ui
500 ml bouillon (ik heb voor kruidenbouillon gekozen)
125 ml crème fraîche
1 el basilicum (gedroogd of vers; ik heb verse gebruikt)
Eventueel basilicum en gerookte zalm voor garnering
Peper, zout

Snijd de courgette in stukken of plakken, snijd de ui in ringen, laat dit smoren in een koekenpan met 200ml bouillon en de basilicum.
Zodra de courgette gaar is gesmoord kan dit geheel in de blender om het fijn te pureren (of gebruik bijv. staafmixer).
Warm dit mengsel met de resterende bouillon en de crème fraîche verder goed op in een kookpan.
Breng met wat zout en peper de soep op smaak.
Garneer de soep met een paar blaadjes basilicum en wat gerookte zalm.

Bietjessalade

500 gram bietjes
75 gram rucola
handje pijnboompitten
4 el olijfolie
1,5 el balsamicoazijn of appelazijn
2 tl appelstroop
Peper, zout

Kook de bietjes in 40 tot 60 minuten gaar en haal het vel eraf (of neem voorgekookte bietjes). Snijd de bietjes in blokjes. Bak de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze lichtbruin zijn. Maak een dressing van de olijfolie, azijn, appelstroop en peper en zout door dit goed door elkaar te roeren.
Men nu de bietjes, rucola, pijnboompitten en dressing door elkaar.



En de konijntjes mochten ook meegenieten van de bietjessalade!




Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.